Kennisbank
123-webhost > Kennisbank overzicht

Hoe kan ik mijn emailverkeer via Google Apps (G Suite) laten verlopen?

Antwoord

Het is mogelijk uw emailverkeer via Google Apps (G Suite) te laten verlopen. Hiervoor volgt u onderstaande stappen:

1. Log in in het DirectAdmin-controlpanel van uw hostingpakket.
2. Klik bij 'E-mail Management' op 'MX records'.
3. Selecteer alle MX-records en klik op 'Verwijder record'.
4. Typ ASPMX.L.GOOGLE.COM. (inclusief het afsluitende punt!) in het tekstvak en selecteer 10. Klik op 'Voeg toe'.
5. Typ ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het tekstvak en selecteer 20. Klik op 'Voeg toe'.
6. Typ ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het tekstvak en selecteer 20. Klik op 'Voeg toe'.
7. Typ ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het tekstvak en selecteer 30. Klik op 'Voeg toe'.
8. Typ ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het tekstvak en selecteer 30. Klik op 'Voeg toe'.
9. Haal het vinkje weg bij 'Gebruik de 123-webhost mailserver voor mijn email' en bevestig.

Houd er rekening mee dat DNS-wijzigingen enige tijd nodig hebben om verwerkt te worden en het dus meerdere uren kan duren vooraleer de aanpassing effect zal hebben.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 65
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (15)

« Ga terug

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.