Gmail-foutmelding: TLS Negotiation failed, the certificate doesn't match the host.

Antwoord

Begin april 2020 heeft Gmail haar beveiliging opgeschroeft inzake emailverzending. Een van de gevolgen daarvan is dat voortaan nog uitsluitend kan verzonden worden via de secure mailserver van uw hostingpakket en dus niet langer via het unsecure mail.uwdomeinnaam.nl. Op https://gsuiteupdates.googleblog.com/2020/04/improve-email-security-in-gmail-with-TLS.html kan u meer informatie terugvinden.

Om de instellingen in Gmail aan te passen naar de secure mailserver:

- Ga in uw Gmail-account naar 'Instellingen' (op het tandwieltje klikken rechtsboven).
- Klik op het tabblad met de tekst 'Accounts en import'.
- Klik op 'gegevens bewerken' van het aan te passen emailadres bij 'Mail verzenden als'.
- U krijgt nu een pop-up scherm te zien, klik hierbij op 'Volgende stap' en vul in:

SMTP-server: de secure mailserver van uw hostingpakket *
Poort: 587
Gebruikersnaam: het volledige emailadres
Wachtwoord: het bij het emailadres horende wachtwoord
Beveiligde verbinding via TLS: aanvinken

Na het aanpassen van bovenstaande instellingen zou het verzenden via Gmail weer als vanouds moeten werken.

* De correcte secure mailserver van uw hostingpakket kan u terugvinden in het DirectAdmin-controlpanel van de domeinnaam bij de link 'POP/IMAP email-accounts'.

Indien u het wachtwoord van uw emailadres vergeten of kwijt bent, dan kan u dit wachtwoord wijzigen in het controlpanel:

1. Log in in het DirectAdmin-controlpanel van uw hostingpakket.
2. Kies bij 'Email Beheer' voor 'POP/IMAP email-accounts'.
3. Klik rechts naast het juiste emailadres op 'Wachtwoord wijzigen'.
4. Geef 2 keer het nieuwe wachtwoord op en klik op 'bewerk'.

Belangrijk: als u het wachtwoord wijzigt in het controlpanel dient u het nieuwe wachtwoord ook in te stellen bij het emailadres bij 'E-mail bekijken uit andere accounts' in uw Gmail-account. Zoniet kan Gmail de email van het emailadres niet meer importeren.

Artikel details
Artikel ID: 202
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (5)