Een domeinnaam zonder www voor omleiden naar de domeinnaam met www voor.

Antwoord

Standaard wordt op een domeinnaam met en zonder www voor dezelfde website weergegeven. Dat is handig omdat bezoekers vaak enkel de domeinnaam intypen in de browser, zonder www voor.

Uit SEO-overwegingen wordt echter vaak geadviseerd om de domeinnaam zonder www voor te redirecten naar de domeinnaam met www voor. De achterliggende gedachte is dat zoekmachines een domeinnaam met en zonder www voor vaak aanzien als aparte urls en daarom de website 'strafpunten' kunnen geven wegens duplicate content, wat een negatieve invloed kan hebben op de ranking in de zoekresultaten.

Dit kan opgelost worden door de domeinnaam zonder www voor via een 301-redirect door te verwijzen naar de domeinnaam met www voor. Hiervoor plaatst u onderstaande regels in het .htaccess-bestand in de map public_html (als er nog geen .htaccess-bestand bestaat dient u dit eerst aan te maken):

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

NB: het is niet mogelijk deze redirect in te stellen via de 'Site Redirects'-functie in het controlpanel. Hiermee redirect u ook de domeinnaam met www voor, wat gaat loopen (lussen) en de website onbereikbaar zal maken. U dient bovenstaande code dus handmatig in het .htaccess-bestand te plaatsen.

Artikel details
Artikel ID: 169
Categorie: SEO
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.6/5.0 (31)